Cesta k sebelásce: Jógově-meditační workshop s léčivým kakaem z Kostariky

Workshop povede: Tereza Hausmanová
Datum: 20. října 2019
Čas: 9:00 – 12:00 (3hodiny)

V dnešní době slýcháme ze všech stran, že je třeba se mít více rádi, jelikož to pak přinese i pozitivnější vztahy s ostatními, lépe se dokážeme vyrovnat s náročnými situacemi a s větší odvahou si jít za svými sny. Sebeláska je prostě důležitá k úspěšnému životu. Jak k tomu ale krok za krokem dojít a jak pomocí jógy a meditace můžeme vytvořit pozitivnější vztah sami k sobě?

Workshop bude zahrnovat meditaci, jemnou jógu a přípravu a vypití léčivého kakaa z Kostariky. Díky meditaci se hezky zpřítomníme a probudíme všímavost, zatímco kakao napomůže k uzemnění a příjemnému otevření srdeční čakry. Poté tělo uvolníme a protáhneme během jemného jógového plynutí, které pohladí tělo i duši.

Celkovým zaměřením workshopu bude sebeláska a laskavost sám/sama k sobě. Čekají vás vedené meditace na prohloubení lásky k sobě a poznání překážek, které je důležité poznat a vidět, proč tam jsou a přijmout je. Též se podáváme na téma vnitřního kritika a naučíte se s ním pracovat.

OBSAH WORKSHOPU:

  • krátké povídání k tématu „cesta k sebelásce a laskavosti“
  • meditační cvičení zaměřené na harmonizaci čaker (obzvláště budeme pracovat s 1., a 4. čakrou)
  • příprava 100% nepraženého, organického kakaa z Kostariky a jeho vypití
  • jógová praxe na otevření srdce
  • sdílení v kruhu
  • závěrečná relaxace

O LÉČIVÉM KAKAU:

Čisté bio a raw kakao je blahodárná medicína, používána již před tisíciletími Aztéky a Mayi ve Střední Americe. Kakao působí léčivě na tělo i mysl. Na energetické úrovni otevírá srdeční čakru, tudíž má schopnost v člověku probouzet pocity lásky, radosti a vděčnosti. Také uzemňuje a dokáže člověka hluboce propojit se svým tělem. Dostavuje se tak pocit spokojenosti a bytí ve svém středu. Kakao též napomáhá otevřít se volnému plynutí kreativní energie a intuice. Právě díky těmto vlastnostem je kakao výborným pomocníkem pro vnitřní práci na sobě. Zároveň kakao je super potravina, která je bohatá na minerály jako hořčík, železo a zinek, a obsahuje až třikrát více antioxidantů než zelený čaj.